ESCAPE tuinarchitectuur
 

boerderijtuin Marienheem

Op het terrein van deze boerderij wordt met ‘de rood voor rood-regeling’ een oude kippenschuur gesloopt en een nieuw woonhuis gebouwd. De huidige bewoners krijgen een flink stuk grond bij hun tuin. Er is een samenhangend tuinontwerp gemaakt waarin de bestaande en nieuwe tuin op elkaar aansluiten zodat de boerderij ruimtelijk én gevoelsmatig een erf blijft. Rond de nieuwe hooischuur –een mogelijke B&B locatie- is een intiem, besloten cour gecreëerd die de mediterrane sfeer oproept waar de bewoners van houden. Een subtiel systeem van watergoten rijgt de diverse plekken in de tuin aan elkaar. Er is ruimte voor een nieuwe moestuin met kas en diverse zitplekjes dichtbij en verder van het woonhuis. Hergebruik van oude aanwezige materialen versterkt het oorspronkelijke boerderijgevoel.